| BİLGİ AYNASI ANA SAYFA |

| Dil paça çorbası tarifi | Dil paça çorbası nasıl yapılır? |

Ayrıntılar

Dil paça çorbası tarifi

MALZEME

  • 1 adet sığır dili
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 125 gram (1/2 paket) margarin

TERBİYE YAPMAK İÇİN

  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu

ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN

Sirke, sarımsak, pul kırmızıbiber

DİL PAÇA'NIN YAPILIŞI

• Dili yıkayıp, iyiee temizledikten sonra 4'e bölünmüş 1 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak ve yeterince su ile haşlayalım.
• Üzerinde oluşan köpükleri alıp, iyice pişirdikten sonra suyunu süzüp, eti ayıralım.
• Dilin üzerindeki zarı ve boyun kısmına yakın olan kemik ve bezelerini ayıklayıp, bezelye büyüklüğünde doğrayalım.
• Bu sırada başka bir teneerede unu margarin yağında kokusu çıkıncaya kadar kavurup, dilin başlama suyundan kepçe kepçe ilave edelim.
• Dili de tencereye ilave edip, bir taşım daha kaynatalım.
• Terbiyesi için; unu, yumurta sarısını ve limon suyunu bir kasede çırpalım
• Tencereden aldığımız bir kepçe et suyu ile terbiyeyi ılıştırıp tekrar tencereye ilave ederek bir taşım daha kaynatalım.
• Ocaktan indirip ister sade olarak, istersek de üzerine sirke, sarımsak ve pul kırmızıbiberli yağ gezdirerek sıcak olarak servis yapalım.

Yorum eklemek için lütfen ÜYE OLUNUZ.

   
   

SON YORUMLAR

   
© Copyright | Bilgi Aynası | 2011

Kayıt Ol

Siteden tam anlamıyla yararlanabilmek için ve sitede yorum yapabilmek için lütfen üye olunuz...